ABC-ul Fotografelor | articol F64

#5 Andreea Velican

 

(c) Andreea Velican

Andreea Velican s-a născut în 1993 în București și a absolvit Producție multimedia și audio-vizuală în cadrul Facultății de jurnalism.

S-a apucat de fotografie în 2014 și astfel a descoperit că o descarcă de lucruri pe care le adună în sine în mod inconștient. Pentru ea, fotografia și editarea reprezintă o formă de terapie: se pierde în procesul de a crea rezultatul final și simte că nu poate renunța până nu îl finalizează.

Cât despre genul său preferat de fotografiere, nu îl poate explica în cuvinte, însă poate enumera lucruri prin care îl poate prefigura: umbre dure, texturi și culori prăfuite, lemn, simplitate și emotie.

Proiectul său de suflet este fotografierea de nou născuți, spre care s-a îndreptat datorită participării la workshop-ul organizat de Jade Gao (fotograf de nou-născuți din Australia) la Stuttgart. Andreea spune că fost minunat să ia legătura cu fotografi de nou-nascuti din vestul Europei, să înțeleagă plasarea acestui stil fotografic pe piață și nu numai – să înțeleagă „curentele” noi ale acestei nișe foto foarte greu de explicat și poziționat atât pe plan stilistic cât și pe piața de servicii.

Apariții: Radio One și Blogul F64.